vrijdag 27 oktober 2017

Wat kun je verwachten?

Op 15 oktober hebben we met elkaar een introductieavond gehad. Op deze avond hebben we met elkaar gekeken naar de mogelijkheid om samen met andere gemeenteleden naar Oost-Europa te gaan. Het volgende hebben we met elkaar besproken. Allereerst hebben we het verlangen uitgesproken om hulp te geven aan mensen die het minder hebben dan wij. Wij zien dat als een hemelse opdracht van onze Heere Jezus Christus. Deel je dit verlangen? Kom dan in actie!
Samen de organisatie HOE (Hulp Oost Europa) zullen we een werkvakantie gaan organiseren naar een land in Oost-Europa. We hopen met een grote groep jongeren en oudere gemeenteleden hier naar toe te gaan om ons te richten op: diaconale hulp, kinderwerk en een bouwproject. Natuurlijk vraagt dit van jullie tijd en geld. We willen in de zomervakantie ongeveer 10-12 dagen afreizen naar een land in Oost-Europa, waarschijnlijk met het vliegtuig. We gaan er van uit dat dit maximaal 800 euro per persoon kost . Gedeeltelijk zullen we dit geld binnenhalen door gezamenlijke projecten, en het andere deel ben je zelf verantwoordelijk voor.
In de maand november zal er door de jeugddiaken samen met de HOE gekeken worden naar de mogelijkheden. Eind november/begin december plannen we een vervolgavond waar we de mogelijke plannen presenteren. Na deze avond willen we voor 1 januari weten wie er allemaal mee gaan op deze unieke werkvakantie. Wil je op de hoogte gehouden worden over de komende avonden? Mail dan naar: kerkelijkwerker@oudekerkzwijndrecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten